STUDIO JENNY JONES
UNIT 307, 203-213 MARE STREET
LONDON E8 3QE   
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 613 5140

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones_Shape Construction & Design

TIde Pop Up Store

Pop up for a digital brand

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones | OMA | Universal Design Studio | HMKM | C&P

Brand Spaces

The design of the physical space where we engage with a brand is a practice in itself. The performance of the interior is unique to each brand and the aethestic, programmatic, spatial, material and performative and financial configurations are imagined and bespoke to each brief.

Before setting up SJJ, Jenny Jones worked with several brands with various agencies for a series of concept and flagship stores. She developed a reputation for creating award winning, innovative and memorable environments honing into the Brand DNA and the aspiration of the project itself. Her own benchmark for levels of ambition and interogation for each project were set with the Prada Epicentre project which she worked on whilst working at OMA. 

 

LADIES SHOE ZONE

Lotte Flagship Store, Seoul

Client | Plaid for Lotte
Program | 313m2 Shoe Department
Location | Seoul, Korea


STUDIO JENNY JONES were commissioned by Plaid Studios on behalf of Lotte, to create the design for the Ladies Shoe Zone.

Originally built in the 1970s, Lotte Flagship Store has undergone several reconfigurations which had lead to a disparate and fractured interior experience. Lotte asked Plaid Studio to lead the process to design a series of central “island” environments on each of the four floors. These multi-shop areas form a focus for each level and help create a more focused and singular customer experience.

Inspired by the architecture of the Arcade the shoe zone creates an environment that, like the Arcade creates tempting journeys past beautiful displays and shop windows.

The meta-arcade concept allows the customer to see the whole shoe zone, whilst creating a landscape that allows merchandise to be displayed in a flexible, fashionable and contemporary way on luxurious and cool materials. 

Running through the centre of the shoe zone runs the “catwalk”, looked over from flanking “front rows” and rising up symmetrically to the full height “arcade” fixtures.

Challenged by low ceilings and fat columns we absorbed ( made vanish) the columns into the arcade setting out, allowing us then the freedom to carve the sightlines into the display space in the best way for customer experience.


Shoe Zone Design | Studio Jenny Jones
Design Management & Lead Consultants | Plaid Studio
SJJ Design Team | Jenny Jones, Paddy Austin, Leon Kacinari, Hynhee Kang, Sheila Quereshi, Jayoon Yoon
Lighting Design | Inverse
Scope | Design Intent

LINGERIE DEPARTMENT

Lotte Flagship Store, Seoul

Client | Plaid for Lotte
Program | 200m2 Lingerie Department- multi brand
Location | Seoul, Korea


STUDIO JENNY JONES were commissioned by Plaid Studios on behalf of Lotte, to create the design for the Lingerie Department.

Originally built in the 1970s, Lotte Flagship Store has undergone several reconfigurations which had lead to a disparate and fractured interior experience. Lotte asked Plaid Studio to lead the process to design a series of central “island” environments on each of the four floors. These multi-shop areas form a focus for each level and help create a more focused and singular customer experience.

The 4th floor of the department store was conceptualised as a place of calm. Beautifully crafted spaces and natural materials recalling geometries of natural landscapes with pallettes of muted and natural tones.

Inspired to create a sensuous lingerie offer, the curvaceous perimeter was formed by wrapping one continuous floor to ceiling curtain around bespoke fitting rooms and then forming “brand” niches between the fititng rooms. The overall sinusoidal effect creates a seductive and flowing customer journey through the muli-brand offer. 

Shoe Zone Design | Studio Jenny Jones
Design Management & Lead Consultants | Plaid Studio
SJJ Design Team | Jenny Jones, Paddy Austin, Leon Kacinari, Hynhee Kang, Sheila Quereshi, Jayoon Yoon
Lighting Design | Inverse
Scope | Design Intent  

PRADA

Client | Prada
Program | 2190 m2
Location | New York City, Soho
Architect | OMA with ARO
Jenny Jones | Material research, development, assignment and detail


Projecting a unique aura whereby culture interchanges with merchandise; a provocative position of luxurious intellectual coolness.
The choice of materials in this project projected were mapped to histories, embedded representations and future technologies.
Conceived at the end of the 20th Century, the epicentre concept represented a tabula rasa for global estate strategies for global luxury brands.

OMA team | Rem Koolhaas Ole Scheeren (Partners-in-charge),Timothy Archambault, Eric Chang, Ergian Alberg, Amale Andraos, Chris van Duijn, Alain Fouraux, Jens Hommert, Jenny Jones, Julia Lewis, Christiane Sauer, Markus Schaefer, Oliver von Spreckelsen

Aluminium Floor material development
Aluminium Floor material development
Early Stage Collaboration with IDEO
Early Stage Collaboration with IDEO
Material Development:
Material Development: "Sponge" and cast resin with Vincent De Rijk
Early tests
Early tests
Positioning Concept led to environmental concept
Positioning Concept led to environmental concept
Context meets Brand
Context meets Brand

DESIGN SUPERMARKET

The Conran Shop | Market
Client | Conran Shop
Program | Design Supermarket 

Interior Design | Conran & Partners
Jenny Jones | Project Lead


The most basic surface for selling; the knock down market stall frame is appropriated to pop up in The Conran Shop. Adaptable surface for different scale and densities of merchandise whilst the module remains true to a pitch stall footprint. Evocative of the provenance of Sir Terence's love of French Markets and evocative of the material language of Donald Judd; resonating with The Conran Shop offer.

Conran & Partners Team | Jenny Jones, Simon Kincaid, Chris Raeburn, Leith McKenzie, Lyndon Giles, Felix Gannon, Laura Squire
Initial Fabrication | Benchmark

base module
base module
back step
back step
full step
full step
with top frame
with top frame

FRANQUEENSENSE UNITED ARROWS

Client | United Arrows
Program | 200m2 flagship store new concept
Location | Aoyama, Tokyo

Interior Design | Universal Design Studio / Tanseisha
Jenny Jones | Project Lead


This was the first flagship store for United Arrow's new brand, Franqueensense in Aoyama, Tokyo.

The concept articulates the brand attitude of 'approachable luxury'; as two distinct environments holding two complimentary collections: 'Precious' and 'Easy'. These two atmospheres intertwine to create one store.

The 'Precious' environment is defined by a floating screen of circular lenses: a mediated interpretation of the chandelier. The screen sparkles, refracts lights and plays with views of the merchandise, the customers and Aoyama street scenes. The material palette is overtly one of 'quality': brass, soft carpets in dusky pink hues, copper and carrerra marble.

The screen has become a strong and recognisable identity holder for the Franqueensense brand.

The 'Easy' environment surrounds the screen. There is a deliberate reduced material palette to play off those of the Precious area.

Team | David Card, Jonathan Clarke, Dan Higgot, Andrew Friend, Jenny Jones (Associate-in-charge), Richard McConkey, Juri Nishi, Mia Nygren, Celia Richardson, Nick Rolls, Sonia Tomic, Claire Wilmott
Lighting concept | Gary Campbell DPA
Project management | Nanno Junji of Hip

Inside the
Inside the "chandelier" Lens Screen
Looking into the store through the Lens Screen
Looking into the store through the Lens Screen
Looking out into the night through the Lens Screen
Looking out into the night through the Lens Screen

HOME DEPARTMENT, MARKS & SPENCERS

Client | Marks and Spencer 
Programe | Concept and Roll Out for UK HOME Departments
Location | UK wide

Architecture & Interior Design | Conran & Partners
Jenny Jones | Project Lead for C&P
Concept to Design Intent Handover: Design Guardians for implementation

Retail Week Interiors Department Store of the Year 2013


We were charged with a breif to drive footfall into the Home Department.
Homeware selling is in a paradigm where trying and testing of big ticket items in-store ideally works seamlessly with on-line and mobile browsing and conversion. The in-store experience differentiates from the digital by creating an immersive inspiration, the gratification of the instant take away and personal sales service. Today's customer will use this multi-channel way of shopping and our job was to make an environment that allowed this to happen easily and intuitively in an inspirational environment with clear and exciting navigation, with a DNA that the customer recognises as that of Marks and Spencer.  Challenged by the variety of "architecture" and sqft footprints in real estate roll-out portfolio, our concept worked on a kit of devices placed in a performative sequence to ensure that the largest number of customers could engage with the concept as intended. 

Conran and Partners Team | Sir Terence Conran, Jill Webb, Jenny Jones (Director-in-charge), Emma Booty, Simon Kincaid, Bryony Meyrick, Felix Gannon, Chris Raeburn, Ken Luk, Helen Ward, Letitia Moody, Francesco Nicolardi, Laura Squire

Customer engagement celebrated
Customer engagement celebrated
Create a welcome and a window at the entrance
Create a welcome and a window at the entrance
En-filade Room Sets create backdrops for inspiration
En-filade Room Sets create backdrops for inspiration
Denim Department and fit rooms under the mezzanine and next to the Garden
Denim Department and fit rooms under the mezzanine and next to the Garden
Garden view looking to Back wall double height basics display
Garden view looking to Back wall double height basics display

BATTERSEA POWER STATION

Client | Parkview
Program | F&B, market concepts
Location | Boiler House, Battersea Power Station, London

Architect | HMKM with Grimshaw, AGU & Universal Design Studio 
Jenny Jones | Project Leader for HMKM


HMKM Team | Peter Moore Colin Melia Jon Sloan Jenny Jones (associate-director in charge) Paul Richards Richard King

Programming into the Boiler House as public realm
Programming into the Boiler House as public realm
Creating Post-coded Tenancy Guidelines related to the
Creating Post-coded Tenancy Guidelines related to the "found" architectural qualities in Turbine Hall B
and new ones related to proposed new retail concepts for incubation units
and new ones related to proposed new retail concepts for incubation units
Return to top