We are an integrated design and architecture studio based in London and working internationally

Our practice is founded in material and cultural research with a singular approach to design, one that marries analysis with a consideration of the emotional impact of each project. We take ideas as seriously as feelings and find solutions that are intellectually rigorous yet effortless and simple. The passion here is to create an environment of open conversation with our clients and collaborators with a focus towards the Arts and wellbeing.

The quality of the Studio's work is established from the agglomeration of Jenny Jones’ status as a chartered architect and a visiting lecturer on the MA interior design program at the Royal College of Art, who trained in the offices of Rem Koolhaas and Richard Rogers.

We offer services from strategic vision assessments through to the finest detail of implementation on projects and briefs of all scales.

We are an independent studio, allowing us to concentrate on delivering a focused and dedicated service. We have also formed collaborations and partnerships to deliver to specific briefs and programmes.

 

 

* we have moved *
STUDIO JENNY JONES
62 BRITTON STREET
LONDON EC1M 5UY
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 253 2034

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones_Shape Construction & Design

TIde Pop Up Store

Pop up for a digital brand

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones | Lotte | Inverse | Plaid Studio

Ladies Shoe Zone

The landscape of retail | Lotte Flagship Store, Seoul

Photo Kyungsub Shin
Photo Kyungsub Shin

Client | Plaid for Lotte
Program | 313m2 Shoe Department
Location | Seoul, Korea


STUDIO JENNY JONES were commissioned by Plaid Studios on behalf of Lotte, to create the design for the Ladies Shoe Zone.

Originally built in the 1970s, Lotte Flagship Store has undergone several reconfigurations which had lead to a disparate and fractured interior experience. Lotte asked Plaid Studio to lead the process to design a series of central “island” environments on each of the four floors. These multi-shop areas form a focus for each level and help create a more focused and singular customer experience.

Inspired by the architecture of the Arcade the shoe zone creates an environment that, like the Arcade creates tempting journeys past beautiful displays and shop windows.

The meta-arcade concept allows the customer to see the whole shoe zone, whilst creating a landscape that allows merchandise to be displayed in a flexible, fashionable and contemporary way on luxurious and cool materials. 

Running through the centre of the shoe zone runs the “catwalk”, looked over from flanking “front rows” and rising up symmetrically to the full height “arcade” fixtures.

Challenged by low ceilings and fat columns we absorbed ( made vanish) the columns into the arcade setting out, allowing us then the freedom to carve the sightlines into the display space in the best way for customer experience.


Shoe Zone Design | Studio Jenny Jones
Design Management & Lead Consultants | Plaid Studio
SJJ Design Team | Jenny Jones, Paddy Austin, Leon Kacinari, Hynhee Kang, Sheila Quereshi, Jayoon Yoon
Lighting Design | Inverse
Scope | Design Intent

 

View down catwalk, showing front row and arcade.
View down catwalk, showing front row and arcade.
Massing Studies for Arcade Fixtures
Massing Studies for Arcade Fixtures
Landscaped sightlines with Catwalk centred and rising to Arcade fixtures at department perimeter
Landscaped sightlines with Catwalk centred and rising to Arcade fixtures at department perimeter
Arcade Fixture at department perimeter. Photo Kyungsub Shin
Arcade Fixture at department perimeter. Photo Kyungsub Shin
Catwalk with lighting and support carousel above. Photo Kyungsub Shin
Catwalk with lighting and support carousel above. Photo Kyungsub Shin
Accessory Hook
Accessory Hook
Ladder Fixture for Accessory Display on Arcades
Ladder Fixture for Accessory Display on Arcades
Return to top