STUDIO JENNY JONES
UNIT 307, 203-213 MARE STREET
LONDON E8 3QE   
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 613 5140

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones | Jens Hommert | Gary Tarn

Tarn House

Renovation of disused light industrial space in residential neighbourhood

Client | Gary Tarn
Program | 300 m2 Refurbishment
Location | London West


The external walls of the former warehouse were also the back garden walls of the Victorian terraces, on three sides; landlocked and overlooked. Lightwells and courtyards studies looked at how to bring light and fresh air and private sky view into the site whilst retaining the industrial scale and quality of the existing architecture. We undertook several studies of re-programming, sightlines and material studies of these interventions working almost exclusively with models and collage.

We worked closely with Gary Tarn who, as a film maker and composer, had worked in a similar collaborative way with John Pawson on his previous Mews home off Portobello Road. Tarn's sensibility and ambition allowed him to believe in testing out what could be possible with this site and what materials would be appropriate for the context. He went on to finish this project, developing a language of materials, relative proportionality of excavated volumes to existing ones, and creating a home that balances the scale and openness of the industrial with domestic and introspective private spaces.

Jenny Jones with Gary Tarn and Jens Hommert

Return to top