We are an integrated design and architecture studio based in London and working internationally

Our practice is founded in material and cultural research with a singular approach to design, one that marries analysis with a consideration of the emotional impact of each project. We take ideas as seriously as feelings and find solutions that are intellectually rigorous yet effortless and simple. The passion here is to create an environment of open conversation with our clients and collaborators with a focus towards the Arts and wellbeing.

The quality of the Studio's work is established from the agglomeration of Jenny Jones’ status as a chartered architect and a visiting lecturer on the MA interior design program at the Royal College of Art, who trained in the offices of Rem Koolhaas and Richard Rogers.

We offer services from strategic vision assessments through to the finest detail of implementation on projects and briefs of all scales.

We are an independent studio, allowing us to concentrate on delivering a focused and dedicated service. We have also formed collaborations and partnerships to deliver to specific briefs and programmes.

 

 

STUDIO JENNY JONES
62 BRITTON STREET
LONDON EC1M 5UY
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 253 2034

INSTAGRAM; STUDIOJENNYJONES
TWITTER: @JJ_archi
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: PRESS@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Royal Institute of British Architects Chartered Practice

STUDIO JENNY JONES

Design strategy, production + implementation

Studio Jenny Jones | Frank Cohen | Nicolai Frahm | Paul Raeside | Yoshitomo Nara | Film by Andrew Telling

The Dairy Art Centre

How to repurpose a disused industrial shed into an international art venue

Architects | STUDIO JENNY JONES | Structure MILK | Contract Administration VERTICE | Approved Inspectors MLM

No.5 III

Loft refurbishment - how to enhance the existing

Studio Jenny Jones | Fjord | Accenture Interactive | Studio Roco

FJORD LONDON

How to create a space to inspire innovation for a company culture

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones | GAA Foundation | European Cultural Centre

REFLECTING ON THE SPACE BETWEEN

PALAZZO BEMBO | VENICE BIENNALE 2018

Royal College of Art | Visiting Lecturer | Platform

Interior Futures

MA Interiors Programme, Department of Architecture

Studio Jenny Jones _ Arup

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Forever Table

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones

Rainbow Ring

When materials reveal their process

1920’s Factory
Image courtesy Paul Raeside

Architects | STUDIO JENNY JONES | Structure MILK | Contract Administration VERTICE | Approved Inspectors MLM

1920’s Factory

Loft refurbishment - how to enhance the existing

Client | Private
Work | Refurbishment of loft in 1920’s Factory
Location | London East
Scope | Interior Architecture including structure, finishes,lighting, bespoke kitchen, furniture & fixtures 
Stages | Feasibility to Completion
Architects | STUDIO JENNY JONES | Structure MILK | Contract Administration VERTICE | Approved Inspectors MLM
Photography | Paul Raeside


Our third project in this building – “no.5”. The client wanted to have two good bed spaces that could enjoy the views and light of the garden. The developer converted around 60 apartments into this 1920's factory building. See our first project in this building here - No.5 I

A similar approach to the last two: the compression of the enclosed functions allowing the maximum volume for the “open” functions. This home was found with incremental layers of fit outs onto the original 90's fit-out.  The last fit out had formed dark and enclosed spaces where it was necessary to duck under the overhead beams to use the rooms. The original steel mezzanine structure sat out over the living area so that there was little sense of the volume or essential qualities of the original building. As well as a full structural remodel, we designed all joinery, lighting and bespoke kitchen.

volumes, views and the choreography

The footprint is relatively small, like the first No.5 unit, and the height of shell is enough for a mezzanine but NOT where there are any down stand beams.  Therefore to allow free movement across a mezzanine the design has to dance around the underside of the beams. In this unit, this is done by interlocking and overlapping the mezzanine stair and landing around the shower-room, storage and kitchen - leaving the living space, mezzanine rooms and the shower to breathe in the full double height. The interlock and overlap creates a long landing that serves the twin mezzanine spaces that then look out over the open free space below and out to the garden – a borrowed view.

materials, lighting and the temporal

The materials chosen harmonise with the qualities of the existing shell, the exterior, the garden and an eastern London light. dark fumed oak, cherry and tones of grey. Materials are chosen to age with grace and are assembled to allow reuse.

Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Image courtesy Paul Raeside
Return to top