STUDIO JENNY JONES
UNIT 307, 203-213 MARE STREET
LONDON E8 3QE   
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 613 5140

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones_Shape Construction & Design

TIde Pop Up Store

Pop up for a digital brand

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones | Lotte | Inverse

Lingerie Department

Lotte Flagship Store, Seoul

Concept
Concept
Photo Kyungsub Shin
Photo Kyungsub Shin

Client | Plaid for Lotte
Program | 200m2 Lingerie Department- multi brand
Location | Seoul, Korea


STUDIO JENNY JONES were commissioned by Plaid Studios on behalf of Lotte, to create the design for the Lingerie Department.

Originally built in the 1970s, Lotte Flagship Store has undergone several reconfigurations which had lead to a disparate and fractured interior experience. Lotte asked Plaid Studio to lead the process to design a series of central “island” environments on each of the four floors. These multi-shop areas form a focus for each level and help create a more focused and singular customer experience.

The 4th floor of the department store was conceptualised as a place of calm. Beautifully crafted spaces and natural materials recalling geometries of natural landscapes with pallettes of muted and natural tones.

Inspired to create a sensuous lingerie offer, the curvaceous perimeter was formed by wrapping one continuous floor to ceiling curtain around bespoke fitting rooms and then forming “brand” niches between the fititng rooms. The overall sinusoidal effect creates a seductive and flowing customer journey through the muli-brand offer. 

 

Shoe Zone Design | Studio Jenny Jones
Design Management & Lead Consultants | Plaid Studio
SJJ Design Team | Jenny Jones, Paddy Austin, Leon Kacinari, Hynhee Kang, Sheila Quereshi, Jayoon Yoon
Lighting Design | Inverse
Scope | Design Intent  

 

Curtain forms Brand niches
Curtain forms Brand niches
product display follows form of curtain
product display follows form of curtain
The perimeter treatment unifies a sense of
The perimeter treatment unifies a sense of "department" whilst hightlighting and not competing with small product by using one backdrop material. Image below shows components of Brand niche.
Brand niche components
Brand niche components

.

Return to top