STUDIO JENNY JONES
UNIT 307, 203-213 MARE STREET
LONDON E8 3QE   
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 613 5140

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones | Southwark Borough Council

Drama, Dance, Games Hall

Circulation as Exercise


Client | Department for Education
Program | 
Sports & Drama Complex
Location | Charter School, London

Architect | Jenny Jones for Southwark Borough Council


Part of the Government's Building Schools for the Future program.

The program had to provide a sports hall and two dance studios with changing facilities; linked to the school and the community.

The specific functions requirements are regulation prescribed. The access and circulation to them was the challenge/opportunity. Letting the story unfold from the very reason for the building; the circulation became part of the physical exercise and evolved to become the 'circuit'. The materiality of the circuit is homogenous red athletic safety surface allowing the circuit ribbon to seamlessly go from inside to out, up and down etc. The journey along the circuit allows framed views into the sports hall and sometimes is wide enough to become a room. In one area it folds up to form a bleacher area allowing informal viewing into the dance studio.

Team | Amolak Dhanjal, Hernan Fierro, Christine Flack, Jenny Jones, Sui te Wu

Return to top