We are an integrated design and architecture studio based in London and working internationally

Our practice is founded in material and cultural research with a singular approach to design, one that marries analysis with a consideration of the emotional impact of each project. We take ideas as seriously as feelings and find solutions that are intellectually rigorous yet effortless and simple. The passion here is to create an environment of open conversation with our clients and collaborators with a focus towards the Arts and wellbeing.

The quality of the Studio's work is established from the agglomeration of Jenny Jones’ status as a chartered architect and a visiting lecturer on the MA interior design program at the Royal College of Art, who trained in the offices of Rem Koolhaas and Richard Rogers.

We offer services from strategic vision assessments through to the finest detail of implementation on projects and briefs of all scales.

We are an independent studio, allowing us to concentrate on delivering a focused and dedicated service. We have also formed collaborations and partnerships to deliver to specific briefs and programmes.

 

 

* we have moved *
STUDIO JENNY JONES
62 BRITTON STREET
LONDON EC1M 5UY
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 253 2034

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones_Shape Construction & Design

TIde Pop Up Store

Pop up for a digital brand

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Studio Jenny Jones

No.5 Loft

Renovation of 1990's Developer's Repurposing of 1920's Factory

Double height preserved except in kitchen and some of bathroom
Double height preserved except in kitchen and some of bathroom

Client | Private
Program | 68 m2 Loft | refurbishment of apartment in 1920’s Factory
Location | London East

Scope | Interior Architecture, bespoke kitchen, furniture & fixtures 


The redevelopement of this loft focused on compressing enclosed functions so that the open functions could enjoy the “free-ed volume”. It was found with a late 90's developer fit-out that I suspect had been designed at 1:200 and was laid out as a studio with an enclosed kitchen and large bathroom. The developer converted around 60 apartments out of the 1920's Factory Building and because this particular unit was the small one on the corner I also suspect it wasn't prioritised.

The footprint is relatively smaller than one might expect of a "loft" at around 730 sq ft. The height and the size and quantity of windows are exceptional and so I focused on overlapping functions that could be, so as to keep as much open volume as possible. The result is an interlocked and overlapped mezzanine, bathroom and kitchen leaving the living space, 2nd bedroom and the shower to breathe in the full volume. The interlock and overlap creates a “4 point” bathroom with walk in double height shower. The internal window into the bathroom which sits in the centre of the plan acts as a lantern at night, allows daylight into the bathroom and is openable to allow “open plan” bathing. 

The material palette of white oak, polished brass, carrerra marble is reverant to the orginal concrete soffit and structure exposed brick and the original Crittal windows. As well as a full structural remodel, we designed the soft furnishings, lighting design and bespoke kitchen and furniture.

The colour palette for the end wall, bench and planter are referenced from the Polychronomie architecturale colour cards that Le Corbusier Salubria created in 1924, in the same period as this factory was built. 

Bespoke sofa now in manufacture with UTC
Bespoke sofa now in manufacture with UTC
Bespoke candle sconces
Bespoke candle sconces
Bespoke dining table
Bespoke dining table
Corian and Brass | Photo credit Paul Raeside
Corian and Brass | Photo credit Paul Raeside
4m high curtains | photo credit Paul Raeside
4m high curtains | photo credit Paul Raeside
Return to top