We are an integrated design and architecture studio based in London and working internationally

Our practice is founded in material and cultural research with a singular approach to design, one that marries analysis with a consideration of the emotional impact of each project. We take ideas as seriously as feelings and find solutions that are intellectually rigorous yet effortless and simple. The passion here is to create an environment of open conversation with our clients and collaborators with a focus towards the Arts and wellbeing.

The quality of the Studio's work is established from the agglomeration of Jenny Jones’ status as a chartered architect and a visiting lecturer on the MA interior design program at the Royal College of Art, who trained in the offices of Rem Koolhaas and Richard Rogers.

We offer services from strategic vision assessments through to the finest detail of implementation on projects and briefs of all scales.

We are an independent studio, allowing us to concentrate on delivering a focused and dedicated service. We have also formed collaborations and partnerships to deliver to specific briefs and programmes.

 

 

* we have moved *
STUDIO JENNY JONES
62 BRITTON STREET
LONDON EC1M 5UY
HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
T+44 207 253 2034

INSTAGRAM; JONESAGRAM
TWITTER: @jennyjonesRIBA @reframe_design
LINKED-IN: JENNY JONES
VIMEO: STUDIO JENNY JONES
TUMBLR: STUDIO JENNY JONES

PRESS ENQUIRIES: HELLO@STUDIOJENNYJONES.COM
WORK HERE: no vacancies at present

 

 

Jenny Jones | Escape the City | ANFA | Cajal

THE SPACE BETWEEN

POLITICS OF SPACE | Can the design of space nudge behaviours? Can design be in the toolbox for social change? What is sense of place?

Studio Jenny Jones_Shape Construction & Design

TIde Pop Up Store

Pop up for a digital brand

STUDIO JENNY JONES _ ARUP

Arup Atrium Installation

Dynamic connectivity: a kinetic installation of light and reflections. How to connection between floors?

Studio Jenny Jones | Leon Kacinari

Talking about transformation

Sui Generis | Artist Residencies in the City | A new economy

Studio Jenny Jones _Frank Cohen_Nicolai Frahm _Paul Raeside_Yoshitomo Nara

The Dairy Art Centre

How to repurpose an industrial building into an International Art Venue | Film by Andrew Telling

Studio Jenny Jones | Paul Raeside | Nocturne Workshop

Table 205

How to create a junction between top and leg that seems a bit like magic

Studio Jenny Jones | Open house | Dairy Arts Centre

Contextual Research

Cultural Nolli, Mapping of WC1 showing cultural space as public realm

Studio Jenny Jones | Elders

Inside Out & Outside In: Flow

How to hide a house in a walled garden.

biophilia

biophilia and immersive artifice to visualise a new type of environment

Products & Prototypes

TABLE 205


Shown here as a dining height 1.1m square configuration with solid brass legs and a Corian table top. Contact studio for details. Available in other materials and sizes.

Design | Jenny Jones & Paul Raeside

 

RE WORK IT FOR THE ART ROOM

Client | Fair & Co for the Art Room
Program | Rework BA2 Chair, Race Furniture
Location | Selfridges


Re-working of Ernest Race Classic

We love the work of The Art Room and were delighted to support them by being involved in this project.

Along with 100 other transformations of the Ernest Race BA2 Chair, our interpretation, Triple A Rating, will be hung in the Selfridges Atrium from the 6th May until early June as part of the Work It Festival.

The project, which brings together talents from the worlds of art and architecture to film and fashion, including Ronan & Erwan Bouroullec, Jenny Van Sommers, David Chipperfield, Richard Wentworth and Cara Delevigne will then be available to purchase at auction on 9th June 2015 to benefit The Art Room children’s charity.

Triple A Rating explores ideas of energy and work; by constructing the seating surface out of batteries, the transferrable nature of energy, contained within the batteries, is wittily translated as a source of rest and recharge.

The re-use of batteries was inspired by Ernest Race’s own re-use of wartime aluminium for the frames of the BA2 chair in 1945.

Team | Jenny Jones, Leon Kacinari, Brooke Belldon

MEMORY TILE

Client | Tank Creative Agency Collaboration
Program | Tile Research & Development


Memories of mirror palace rooms in Tehran mediated into ceramic, geometry and glaze. Studio Jenny Jones undertook the geometric and technical development of Tank's brief, supporting Tank during material and product development. To be launched in 2015.

Team | Masoud Golsorkhi, Faye Young, Jenny Jones, Jayoon Yoon, Vitarat Pariyawatakul
Fabrication | Teamwork Italy

MACROLON POP UP

Client | Full Circle
Program | Concept Merchandising Pop Up


We were briefed to design a conceptual merchandise unit for Full Circle to be displayed in Mission Gallery, London.

By taking a generic retail gondola type volume ( 2m x 1.4m x 1m) and removing tubular sections ( reference full circle!! ) the resultant form was then unfolded to create a cutting pattern ( like clothes!). Using Macrolon ( because of it's bending properties) sheet material the CNC cut pattern was ( because of it's bending properties) then erected and fastened with cable ties. A conceptual dressing area was laminated with two way mirror and the piece was filled with dry ice; literally smoke and mirrors!

Jenny Jones, Jens Hommert, Max Dewdney

RAINBOW RING

Product | Finger Ring
Fabrication | E2


Whilst investigating the possibilities of anodising titanium, inspired by our love of holographic film, we have been commissioned to develope a production jewellery piece. 

FRANQUEENSENSE LENS SCREEN

Client | United Arrows
Program | 200m2 flagship store new concept
Location | Aoyama, Tokyo

Interior Design | Universal Design Studio / Tanseisha
Jenny Jones | Project Lead


This was the first flagship store for United Arrow's new brand, Franqueensense in Aoyama, Tokyo.

The concept articulates the brand attitude of 'approachable luxury'; as two distinct environments holding two complimentary collections: 'Precious' and 'Easy'. These two atmospheres intertwine to create one store.

The 'Precious' environment is defined by a floating screen of circular lenses: a mediated interpretation of the chandelier. The screen sparkles, refracts lights and plays with views of the merchandise, the customers and Aoyama street scenes. The material palette is overtly one of 'quality': brass, soft carpets in dusky pink hues, copper and carrerra marble.

The screen has become a strong and recognisable identity holder for the Franqueensense brand.

The 'Easy' environment surrounds the screen. There is a deliberate reduced material palette to play off those of the Precious area.

Team | David Card, Jonathan Clarke, Dan Higgot, Andrew Friend, Jenny Jones (Associate-in-charge), Richard McConkey, Juri Nishi, Mia Nygren, Celia Richardson, Nick Rolls, Sonia Tomic, Claire Wilmott
Lighting concept | Gary Campbell DPA
Project management | Nanno Junji of Hip

DAIRY ART CENTRE BASIN MIRROR & SHELF

Founders | Frank Cohen & Nicolai Frahm
Program | 1885m2 Temporary Arts Centre | refurbishment of disused 1960's Dairy Depot
Location | London Central

 

Return to top